Klarna Checkout - maksutavan rekisteröiminen

Tällä ohjesivulla Klarna Checkout palvelun rekisteröinti kuvattu yksityiskohtaisesti. Yleisen kuvauksen Klarna Checkoutista ja sen toiminnasta löydät lukemalla ohjeen Klarna Checkout.

Huomaa! Mikäli myyt tuotteita, jotka koskevat seuraavia tuoteryhmiä: tupakkatuotteet, lääkkeet, matkustaminen, palvelut tai myynti markkinapaikan kautta, niin voi olla, että Klarna ei suostu tekemään sopimusta kaupallesi. Näiden osalta kannattaa varmistaa asia suoraan Klarnan myyntiosaston kanssa ennen kuin ottaa palvelua käyttöön.

Lähde: https://www.klarna.com/fi/yritys/kauppiastuki/onko-rajoitettua-mita-tuotteita-voin-myyda-klarnan-kautta/

Klarna Checkout palvelun rekisteröinti

Klarna Checkoutin maksutavan saa otettua käyttöön seuraavasti

 1. Siirry kaupan hallinnassa kohtaan Asetukset > Maksu > [avaa Klarna Checkout]

 2. valitse Olen lukenut Klarnan toimitusehdot ja hyväksyn ne ja napsauta Tilaa Klarna Checkout.

 3. Syötä tiedot lomakkeelle.

  • Käytä yrityksen virallisia tietoja, jotka näkyvät ytj.fi palvelussa.

  • Varmista, että Y-tunnus ja ALV-tunnus ovat täysin oikein.

  • Syötä ALV-tunnus ainostaan jos yrityksesi on ALV-rekisterissä. Muussa tapauksessa jätä se tyhjäksi.

 4. Kun tiedot ovat oikein syötettynä, napsauta Tilaa Klarna Checkout.

Tällöin Klarnalta palautuu tunnukset maksutavalle.

Klarna Checkoutin rekisteröinnin viimeistely

Kaupan hallinnassa kohdassa Asetukset > Maksu kun avaa Klarna Checkout maksutavan, niin sen kohdassa Asetukset löytyy yläosasta Avaa lomake linkki, jossa Klarna kysyy siellä olevalla lomakkeella lisää tietoja.

Kun Klarnan lomakkeelle on annettu tiedot yrityksen omistajuuksista ja pankkitiedoista, niin Klarna käsittelee sen ja hyväksymisen jälkeen maksutapa alkaa toimimaan. Tässä ei normaalisti kulu kovin pitkää aikaa, mutta Klarnalta ei myöskään tule selkeää ilmoitusta tästä. Kaupan asiakaspuolelta kannattaa testata maksutavan toiminta, että aukeaako Klarnan maksulomake siellä normaalisti.

Klarna lähettää vähän myöhemmin tietoa myös heidän Klarna Merchant portaalista ja miten sinne pääsee kirjautumaan. Klarna Merchant portaalia ei tarvitse käyttää päivittäisissä maksun käsittelyissä, mutta sieltä saa otettua esim. maksukulujen raportit kirjanpitoa varten.

Milloin voin ottaa vastaan maksuja?

Kun testaat maksutavan toimintaa kaupan asiakaspuolelta, niin...

 • Jos Klarnan maksulomake aukeaa eikä se viittaa testitilaan, niin se on toiminnassa.

 • Jos lomakkeella näkyy "Pikakassa ei ole käyttävissä" ilmoitus, niin maksutapa ei ole vielä toiminnassa.

Klarnan kauppiastuki

Jos kaikki yllä olevat tiedot on oikein, mutta Klarna Checkoutin aktivointi ei tunnu etenevän muutaman arkipäivän aikana lainkaan, sen statusta voi kysellä suoraan Klarnan kauppaistuesta.

09 425 99 773, kauppa@klarna.fi

Jos olette yhteydessä Klarnan kauppiastukeen ja he viittaavat, että me voimme tehdä tunnukset kauppiaalle heidän palveluunsa, niin se tapahtuu yllä kuvatulla tavalla eli rekisteröimällä maksutavasta Klarna Checkoutin palvelu. Vilkkaan työntekijöillä ei ole pääsyä Klarnan järjestelmään tekemään tunnuksia tai näkemään niistä tietoja.

Vilkkaan verkkokauppatuki

Jos yllä olevien keinojen avulla ei Klarna Checkoutin aktivointi tunnu etenevän, niin kannattaa kysellä tarkemmin aiheesta Vilkkaan verkkokauppatuesta. https://www.vilkas.fi/vilkas-group-oy/yhteystiedot