Paytrail

Kun tarjoat asiakkaillesi aina mieluisimman maksutavan ostaa verkosta, konversiosi paranee. Toimivat maksutavat verkkokaupassa tarkoittavat vähemmän keskenjääneitä tilauksia ja enemmän myyntiä.

Paytraililta saat yhdellä sopimuksella verkkokauppaasi kattavan maksutapavalikoiman

 • Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki.

 • Lasku- ja osamaksupalvelut: Collector ja Jousto.

 • Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, Eurocard ja Diners Club.

 • Mobiilimaksaminen: palvelustamme löytyy suosittu MobilePay sekä Siirto.


Lue lisää Paytrailin kotisivuilta.

Paytrail-maksupalvelun hinta

Paytrailin maksupalvelussa kuukausimaksu on 0 € / kk eli siinä ei ole kiinteitä kuluja. Maksupalvelun kulut kauppiaalle muodostuvat maksetuista maksuista seuraavasti:

Kiinteä transaktiomaksu + provisio


 • Pankit: 0,40 € + 2,30 %

 • Luottokortit 0,40 € + 2,30 % (Visa, MasterCard, Eurocard)

 • American Express: 0,40 € + 3 %

 • MobilePay: 0,40 € + 2,30 %

 • Collector 0,40 € + 2,30 %

 • Jousto 0,40 € + 2,30 %

Käyttöönotto

Ennen kuin Paytrail-maksupalvelun saa otettua käyttöön verkkokaupassa, tarvitaan sopimus Paytrailin kanssa ja tunnukset maksutapaa varten. Rekisteröitymisen palveluun saat tehtyä suoraan kaupan maksutavasta.

Saat lisättyä Paytrail-maksupalvelun kauppaasi uutena maksutapana seuraavasti:

 1. Siirry kauppasi hallinnassa kohtaan Asetukset > Maksu.

 2. Valitse yläosan maksutavoista Paytrail ja lisää se kauppaasi.

 3. Siirry lisäämäsi maksutavan kohtaan Asetukset.

 4. Rekisteröidy tarvittaessa Paytrail palveluun ja täytä Paytraylilta saamasi tunnukset Kauppiastunnus ja Kauppiasvarmenne kenttiin.

 5. Tallenna.

Kun tunnukset on tallennettuna maksutapaan ja maksutapa on asetettu näkyviin asiakkaille, maksutapa on käytettävissä sitten kun palvelu on asetettu aktiiviseksi Paytrailin puolella.

Paytrail-maksupalvelu kaupassasi

Kaupan Paytrail-maksutavassa välilehdellä Maksulomake voit valita, miten asiakas saa valittua lopullisen maksutavan.

 • Ohjaa Paytrailin sivuille näyttämättä maksun tietoja "siirry maksuun"-sivulla. - Tällä valinnalla asiakas siirtyy Paytrailin omalle sivulle valitsemaan lopullisen maksutavan.

 • Näytä Paytrailin maksuvalinnat upotuskoodina. (Upotuskoodissa ei ole Paytrail-tili valintaa.) - Tällä valinnalla maksutapojen valinta näytetään ostoprosessissa upotettuna maksutavan valinnan vaiheessa.


Kun kauppaan tulee Paytrail-palvelulla maksettu tilaus, niin tilaus on automaattisesti maksettu tilassa, jos Paytrail on tarkistanut maksun olevan kunnossa. Jos tilaus ei ole maksettu tilassa, voit tarkistaa maksun tilan Paytrailin omasta extranetistä.

Maksettu statuksen lisäksi pääset näkemään tarkempia tietoja tilauksen maksutavan välilehdeltä. Siellä näkyy tietoja, kuten Paytrailin palauttama maksutunnus, maksun tila ja asiakkaan käyttämä maksutapa. Siellä on myös kaksi nappia:

 • Tarkista maksun tila - voit tarkistaa maksun tiedot, jos ne eivät ole esimerkiksi tulleen täydellisinä kauppaan.

 • Hyvitä tilaus - voit palauttaa rahaa takaisin asiakkaalle syättämällä yllä olevaan summa kenttään halutun määrän ja napsauttamalla tätä nappia.

FAQ / UKK - Usein kysytyjä kysymyksiä


Kauppaani tulee osa tilaksista ilman "maksettu" tilaa. Mitä se tarkoittaa?

Maksupalvelu lähettää kauppaan tiedon onnistuneesta maksusta, jolloin tilauksen "maksettu" tila menee päälle automaattisesti. Eli jos "maksettu" tieto puuttuu tilaukselta, niin asiakas ei ole joko maksanut tilausta tai sitten tieto maksusta ei ole syystä tai toisesta tullut kauppaan asti.


Mitä minun kannattaa tehdä jos kauppaan tulee maksamattomia tilauksia?

Maksamattomat tilaukset kannattaa tarkistaa maksupalvelusta, että onko ne oikeasti maksamattomia vai ei ja sitten kuitata hylätyksi päivän parin päästä jos maksua ei näy maksupalvelussa.


Voinko estää, että kauppaan tulisi vain maksetut tilaukset?

Tästä olemme laittaneet palautetta eteenpäin ePagesille, että saataisiin tälle asetus, mutta ainakaan vielä tuo ei ole ikävä kyllä mahdollista.


Voinko muuttaa, että tilausvahvistus lähtisi asiakkaalle vasta kun tilaus on maksettu?

Kyllä. Kaupan hallinnassa kohdassa Asetukset > Sähköpostitapahtumat > Tilauksen tila voit laittaa "Tilauksen vastaanottoilmoitus" sähköpostin pois aktiivisuudesta ja sen sijaan asettaa "tilauksen tila - maksettu" aktiiviseksi.

Sitten voit kopioida otsikon ja sähköpostiasetukset vastaanottoilmoituksesta maksettu-viestiin, jolloin sen näyttä normaalilta tilausvahvistusviestiltä.