Google Search ConSole

Google Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla voit optimoida kauppasi hakukoneille mittaamalla liikenteen ja suorituskyvyn. Voit käyttää sitä myös ilmoittamaan Googlelle, onko kauppasi URL-osoitteet muuttuneet.

Google Analyticsin määrittäminen

Jotta voit käyttää Search Consolea, sinun on ensin varmistettava, että omistat kaupan. Sitä varten sinun on määritettävä Google Analytics kauppaasi. Lisätietoa löydät artikkelista Google Analytics.

Google Search Consolen määrittäminen

Seuraavaksi sinun täytyy yhdistää kauppasi Google Search Consoleen. Jos olet jo yhdistänyt, jatka alapuolella olevasta kohdasta Asetukset Google Search Consolessa.

1. Mene Google Search Consoleen ja kirjaudu sisään.

2. Nyt sinun täytyy lisätä kauppasi Google Search Consoleen. Tapa miten se toimii, riippuu siitä oletko aiemmin käyttänyt tällä Google-tilillä Search Consolea.

  • Jos et ole käyttänyt Google Search Consolea tällä Google-tilillä, lisää kauppasi URL-osoite keskellä olevaan kenttään ja valitse Lisää omaisuus.
  • Jos olet jo käyttänyt tällä Google-tilillä Google Search Consolea, valitse Lisää omaisuus, lisää URL-osoite syöttökenttään ja valitse Lisää.

3. Valitse Google Analytics. Voi olla, että sinun tarvitsee valita Vaihtoehtoiset tavat.

4. Valitse VARMISTA.

Kauppasi on nyt yhdistetty Google Search Consoleen.

Asetukset Google Search Consolessa

1. Avaa Google Search Console and kirjaudu sisään.

2. Valitse kauppasi URL-osoite.

3. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Indeksoi ja sitten Sivustokartat.

4. Seuraa tätä ohjetta vain, jos olet joskus aiemmin lähettänyt Googlelle yhden tai useamman tämän domainin sivukartat : Valitse vanhat Sivukartat taulukon ekasta sarakkeesta ja valitse Poista.

5. Valitse Lisää sivukartta/testi.

6. Lisää "sitemap.xml" syöttökenttään kauppasi URL-osoitteen jälkeen (ilman lainausmerkkejä) ja valitse Lähetä.

Uusi sivukartta on nyt talletettu Googlelle ja kauppasi indeksoidaan uudelleen.