Google Tag Manager

Tämä ominaisuus löytyy Vilkas Now M, L ja XL kaupoista.

Google Tag Managerin avulla saat lisättyä ns. tageja kauppaasi. Nämä voivat olla esimerkiksi koodinpätkiä tai seurantapikseleitä. Google Tag Managerin etuna on, että voit lisätä näitä tageja muuttamatta kauppasi lähdekoodia. Voit käyttää Google Tag Manageria esimerkiksi lisäämään Facebookin ja Instagramin seurantapikselit.

Suosittelemme, että Google Tag Manageria käyttävät vain kokeneet käyttäjät. Google Tag Manager ei ole Vilkkaan tarjoamaa palvelua, joten Vilkkaan tuki ei pysty auttamaan Google Tag Managerin käytössä tarkemmin. Sen käyttöön löytyy apua täältä Googlen ohjeista.

Google Tag Managerin käyttöönotto

Käyttääksesi Google Tag Manageria sinun täytyy ensin kirjautua Google Tag Manageriin Google tilillä.

Seuraavat kohdat riippuvat miten aiemmin olet käyttänyt Google Tag Manageria:

  • Kun kirjaudut ensimmäisen kerran sinun tulee tehdä uusi tili ja säiliö. Voit vapaasti tehdä tilin ja voit käyttää sitä myös muissa käyttötapauksissa kuin verkkokaupassasi. Helpompaa hallintaa varten suosittelemme, että teet oman säiliön verkkokauppaasi varten, joten se kannattaa nimetä verkkokauppasi mukaan ja valita, että sisältö on tyyppiä Verkkosivut.

  • Jos sinulla on jo olemassa tili, niin sinun tarvitsee vain lisätä säiliö. Helpompaa hallintaa varten suosittelemme, että teet oman säiliön verkkokauppaasi varten, joten se kannattaa nimetä verkkokauppasi mukaan ja valita, että sisältö on tyyppiä Verkkosivut.

Kun olet määritellyt tilisi ja säiliön asetukset loppuun, niin sinut ohjataan sivulle, jossa näkyy kaksi koodinpätkää. Voit käyttää näitä koodinpätkiä suoraan ja lisätä Google Tag Managerin kauppaasi.

Google Tag Managerin yhdistäminen kauppaasi

Ottaaksesi Google Tag Managerin käyttöön kaupassasi sinun tarvitsee lisätä koodinpätkät, jotka näytettiin kun lisäsin tilin ja säiliön.

Jos sinulla ei ole tarvittavia koodinpätkiä tallessa, niin seuraa alla olevan kohdan Hanki koodinpätkät Google Tag Manageria varten ohjeita.

1. Avaa Editori kauppasi hallinnan päävalikosta.

2. Valitse kauppasi näkymän alareunasta hammasratas.

3. Valitse Google Tag Manager symboli.

4. Lisää kenttään Google Tag Manager koodi <head> koodi, joka opastetaan lisäämään head-tagiin.

5. Lisää kenttään Google Tag Manager koodi <body> koodi, joka opastetaan lisäämään body-tagiin.

6. Tallenna muutokset.

Jos haluat, niin voit nyt aktivoida Google Tag Managerin alla olevan kohdan Google Tag Managerin aktivointi mukaisesti.

Google Tag Managerin tagien hallinta

Kun olet ottanut Google Tag Managerin käyttöön kaupassasi, niin voit luoda haluamiasi tageja. Voit itse päättää mitä seurantakoodeja luot Google Tag Managerilla.

Kun lisäät tai muokkaat tageja, niin sinun ei tarvitse muuttaa koodinpätkiä, jotka lisäsit editorissa asentaaksesi Google Tag Managerin.

Kauppasi kävijät voivat päättää hyväksyvätkö he vain välttämättömät keksit. Tällöin Google Tag Managerin tagit eivät välttämättä toimi jos niissä käynnistetään skriptejä tai lisätään evästeitä.

Google Tag Managerin aktivointi

Oletuksena Google Tag Manager on pois päältä kaupassasi. Tämä tarkoittaa, että Google Tag Managerissa lisätyt seurantakoodit eivät toimi. Kun olet määritellyt tagit ja haluat käyttää niitä, niin sinun täytyy aktivoida Google Tag Manager seuraavasti.

1. Avaa Editori kauppasi hallinnassa päävalikosta.

2. Valitse hammasrata kuvake kauppasi näkymän alareunasta.

3. Valitse Google Tag Manager symboli.

4. Valitse asetuksessa Google Tag Manager -tila valinta Päälle.

5. Tallenna.

Google Tag Manager on nyt aktivoitu.

Jos huomaat, että kauppasi ei toimi normaalisti sen jälkeen kun olet tehnyt muutoksia Google Tag Managerissa, niin voit ottaa Google Tag Managerin pois käytöstä. Tällä saat testattua, että onko tekemästi muutokset syynä toimimattomuuteen. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme, että muutat tai peruutat muutoksesi ennen kuin asetat Google Tag Managerin taas aktiiviseksi kaupassasi.

Hanki koodinpätkät Google Tag Manageria varten

Koodinpätkät Google Tag Manageria varten näkyy kun teet tilin ja säiliön. Saat ne myös seuraavasti.

1. Kirjaudu Google Tag Manageriin.

2. Valitse kauppasi tili ja säiliö.

3. Valitse Järjestelmänvalvoja.

4. Valitse Asenna Google Tag Manager.

5. Tällä sivulla näet kaksi koodinpätkää. Näiden avulla saat otettua Google Tag Managerin käyttöön kaupassasi.