Johdanto: Sisällön muokkaaminen editorissa

Sivujen hallinta ja muokkaaminen on helppoa verkkokaupassasi. Minkäänlaisia ohjelmointitaitoja ei tarvita tähän

Tehdäksesi muutoksia, sinun tarvitsee vain käyttää editoria, joka avautuu kun valitset Editori kauppasi hallinnassa päävalikosta.

Kauppasi sivut

Kauppasi koostuu erilaisista sivuista. Näitä ovat:

Sivu

Kuvaus

Kuvake

Koti

Kotisivulla voit antaa yleiskuvauksen kaupastasi ja myymistäsi tuotteista. Kotisivu näkyy asiakkaillesi kun he kirjoittavat kauppasi domainin selaimessaan esim www.esimerkki.fi.

Tutoeryhmäsivut

Tuoteryhmäsivuja käytetään tuotteiden näyttämiseen tietyissä kategorioissa. Esimerkiksi muotivaatteiden kaupassa mahdollisia tuoteryhmiä voisi olla "Takit" ja "Housut".

Sisältösivut

Sisältösivuilla voit antaa kävijöille lisää tietoa. Esimerkiksi voit käyttää "tietoa meistä" sivua kertoaksesi lisää tietoa yrityksestäsi.

Lakisivut

Tietyt lakisivut täytyy löytyä kaupasta, että noudatetaan lakeja. Näiden avulla voit antaa kävijöille tietoa esim. tietosuojasta ja palautusoikeudesta. Tämän tyyppisillä sivuilla ainostaan teksti on muokattavissa. Muita elementtejä, kuten kuvia tai videoita, ei voi lisätä. Lisää tietoa lakisivuita löydät artikkselista Vinkkejä lakisivuille.

Tuotesivut

Tuotesivut luodaan automaattisesti kun lisäät tuotteita kauppaan. Voit muokata tekstejä ja kuvia tuotteille kohdassa Tuotteet > Katsele tuotteita. Et voi lisätä sisältöalementtejä näille sivuille.

Eri alueet kaupassasi

Jokainen sivu (lukuunottamatta kaupan kassaa) rakentuu kolmesta alueesta:

 1. Ylätunniste - Ylätunniste sisältää elementtejä kuten logon, päävalikon ja hakukentän. Se auttaa kävijöitä löytämään tiensä - tai navigoimaan - kaupan sisällä. Lisää tietoa löydät artikkselista Kauppasi ylätunniste.

 2. Sisältöalue - Kyseisestä sivusta riippuen sisältöalue voi sisältää tekstiä, kuvia, videoita ja/tai tuotteita.

 3. Alatunniste - Alatunnisteessa on linkit lakisivuihin, kuten tietosuojaselosteeseen ja kaupan ehtoihin. Riippuen kaupan teemasta, alatunnisteessa voi olla myös sosiaalisen median kuvakkeet ja niistä linkit esim. Facebook ja Twitter sivuillesi. Lisää tietoa alatunnisteesta löydät artikkelista Kauppasi alatunniste.

Kuinka editori toimii

Editorilla pystyt hallitsemaan sivujasi ja sisältöäsi.

Käynnistä editori valisemalla kaupan hallinnassa kaupan päävalikosta Editori.

Editorissa voit tehdä seuraavanlaisia muutoksia riippuen sivutyypistä:

 • Lisätä elementtejä (kuten teksti, kuva tai video)

 • Editoida ja muokata elementtejä

 • Siirtää elementtejä

 • Poistaa elementtejä

Lisää tietoa löydät artikkelista Sivun sisällön muokkaaminen.

Lisäksi editorista löytyy tavat tehdä seuraavia asioita:

Tuotesivuja ei saa muokattua editorissa. Lisää tietoa läydät artikkelista Tuotteiden hallinta.

Mikä on Editorin rakenne

Editori koostuu seuraavista alueista.

 1. Kauppasi - Oikealla puolella näet valittuna olevan sivun kaupastasi. Tällä alueella voit muokata kaikki muokattavia elementtejä. Huomaa, että kaikki muutokset näkyvät heti kaupassasi.

 2. Sisältöelementit - Kohdan Kuvaelementit alla sivupalkissa löydät erilaisia elementtejä, joita voit yksinkertaisesti vain raahata oikealla puolella näkyvään kauppaasi. Esimerkiksi, jos haluat lisätä kuvan sivulle, voit raahata sen elementin sivulle pitämällä hiiren vasenta nappia pohjassa. Oikealla puolella kaupassasi näkyy paikat elementeille merkitynä sinisellä. Lisää tietoa saat lukemalla artikkelin Sivun sisällön muokkaaminen.

 3. Sivut - Vasemmalla puolella sivupalkissa Kuvaelementit kohdan alapuolella löytyy Sivut. Täällä voit valita sivun, jota haluat muokata oikealla puolella ja voit myös muuttaa sivun yleisiä asetuksia. Täällä voit myös lisätä uusia sisältösivuja. Lisää tietoa löydät lukemalla artikkelin Sivun sisällön muokkaaminen.

 4. Teeman kustomointi - Napsauttamalla alareunasta hammasrattaiden tai siveltimen kuvaketta voit tehdä lisää kustomointia. Lisää tietoa saat lukemalla artikkelin Teeman kustomointi.