Vinkkejä lakisivuille

Kauppasi lakisivuilla, kuten Käyttöehdoissa, sinun täytyy antaa asiakkaille tietoa läpinäkyvästi erilaisista laissa määritellyistä aiheista. Nämä ovat pakollisia monessa maassa, mutta tarkemmat yksityiskohdat voivat erota maittain.

Artikkelissa Lakisivut selitämme, miten muokkaat näitä sivuja.

Linkit lakisivuille näytetään automaattisesti kauppasi alatunnisteessa, jossa asiakkaat olettavat näiden tietojen löytyvän.


Lakisivujesi sisältö

Yhteystiedot (Legal notice)

Yhteystiedot-sivun tarkoitus on pitää sisällään tiedot kauppaa pyörittävästä yrityksestä sisältäen esim. Y-tunnuksen, osoitteen ja muita tietoja. Täällä voit kertoa, kuka on vastuussa kauppasi sisällöstä ja miten tähän yhteyshenkilöön voidaan olla yhteydessä. Yhteydenotto kannattaa tehdä helpoksi, mikäli kaupassa kävijöillä tulee mieleen jotain kysymyksiä.


Tietosuojakäytäntö / Rekisteriseloste (Privacy Policy)

Tällä sivulla tarjoat asiakkaille yleistä tietosuojakäytäntöön liittyvää tietoa. Tämä pitää sisällään sen, minkä tyyppistä ja kuinka paljon tietoa kerätään ja käsitellään. Voi olla esimerkiksi tärkeä mainita, että kaupassa käytetään evästeitä, jotka tallennetaan käyttäjän laitteille ja minkälaista tietoa keräät asiakkaistasi kun käytössäsi on Google Analytics -kävijäseuranta. Voit myös listata, mille ulkopuolisille yrityksille siirrät tietoa, jos käytät kaupassa ulkopuolisten palveluiden sovelluksia.

Malliteksti tietosuoja- / rekisteriselosteelle


Toimitus (Shipping & handling)

Kerro täällä asiakkaillesi mahdollisista toimitustavoista, logistiikkapalveluntarjoajista ja kuluista. Tällä sivulla voit kertoa näistä tarkempia tietoja. Voit esimerkiksi listata kaikki mahdolliset toimitustavat, joita asiakas voi valita ja niiden kutannukset. Täällä kannattaa mainita, jos tarjoat ilmaista toimitusta (ja millä ehdoilla ilmaisen toimituksen saa). Sen lisäksi kannattaa kertoa voiko asiakas noutaa tilauksen liikkeestä tai toimistolta. Jos haluat, voit myös lisätä tietoa palautuksista tälle sivulle. Lisäksi voit kertoa myös, mitä tietoja välitetään eteenpäin asiakkaasta logistiikkapalveluille toimitusta varten.


Käyttöehdot / Toimitusehdot (Terms & conditions)

Käyttöehdoissa määrittelet ehdot miten yrityksesi käsittelee asiakkaita. Täällä voit mainota millä ehdoilla asiakas voi käyttää kauppaa. Voit myös kertoa mahdollisista kopiosuojauksista, tavaramerkeistä ja vastuun vapautuksista.


Malliteksti toimitus- / käyttöehdoille


Peruutusoikeus (Right of withdrawal)

Joissain tapauksissa asiakkaat haluavat lähettää tuotteet takaisin tai muuten peruuttaa tilauksensa. Tällä sivulla tulisi kertoa tietoa palautusehdoista, kuten missä kunnossa ja ajassa palautus täytyy tehdä. Tätä ei kannata jättää epäselväksi, vaan kuvata kattavasti, miten palautus on mahdollinen. Kattava kuvaus tällä sivulla lisää myös kaupan luotettavuutta.

Vaikka tämä artikkeli pitää sisällään opastusta lakiasioihin liittyen, se ei anna mitään takeita tiedon täydellisyydestä tai oikeellisuudesta. Se ei missään tapauksessa toimi lakineuvona yksittäisissä tapauksissa. Suosittelemme varmistamaan tiedot esim. viranomaiselta tai lakitoimistolta.