Digitaaliset tuotteet

Now verkkokaupoista ei löydy suoranaisesti erillisiä ominaisuuksia digitaalisten tuotteiden myyntiin, mutta riippuen siitä minkälaisista digitaalisista tuotteista on kyse, niin niiden myynti voi hyvinkin olla mahdollista.

Verkkokauppaan voi tehdä tuotteen, jolla myynti tapahtuu. Digitaalisten tuotteidenkin kohdalla oleelliset tuotteen nimi, kuvaus, hinta ja vastaavat tiedot ovat samanlaisia kuin muillakin tuotteilla.

Tärkeämpää on hahmottaa miten tuote toimitetaan asiakkaalle.

  • Jos tuotteen voi lähettää sähköpostilla (esim. lisenssiavain), niin tällöin asiakas voi ostaa tuotteen kaupasta ja kauppiaana voit lähettää tuotteen sähköpostilla tilaajalle tilauksen käsittelyn yhteydessä.

  • Automaattisesti kaupasta ei saa lähtettyä yksilöllisiä lisenssiavaimia tai linkkejä asiakkaille.

Tuotteen lisääminen kauppaan

Tuotteen voi lisätä kauppaan normaalisti. Sen asetuksissa suurin osa sopii normaalisti myös tuotteille, joita voidaan toimittaa esim. sähköpostilla, mutta nämä tuotteen asetusket usein aiheuttavat kysymyksiä

  • Jos tuotetta on "loputtomasti" varastossa, niin tuotteen varastosaldon asetuksen voi jättää tyhjäksi, jolloin se ei koskaan lopu varastosta

  • Kerro tuotteen kuvauksessa miten ja koska tuote toimitetaan (esim. sähköpostilla).

Toimitustavat digitaalisten tuotteiden kanssa

Verkkokaupassa tilauksella on aina oltava toimitustapa, mutta kauppaan voi tehdä esimerkiksi toimitustavan nimellä "Toimitus sähköpostilla". Tällöin tilatessa se tulee tilaukselle toimitustavaksi ja jos sen hinnaksi on määritellyt 0 €, niin se ei maksa mitään asiakkaalle.

Jos kaupassa myydään myös fyysisiä tuotteita, niin kannattaa käyttää toimitustavan tyyppiä Korin tuotteiden paino, jolla voi sitten tuotteiden painon perusteella rajata muut tuotteet pois "Toimitus sähköpostilla" toimitustavalta.

  • Jos tarvitaan monipuolisempaa ominaisuutta digitaalisien tuotteiden myyntiin, niin Suite kaupoissa löytyy ominaisuus tiedostojen myyntiin, johon löytyy kuvausta täältä tukisivulta: https://www.vilkas.fi/tuki/miten-tiedostojen-myynti-toimii

  • Verkkokaupassa on myös olemassa REST rajapinta, jota vasten on mahdollista integroitua ulkopäin ja toteuttaa automaattisesti lisenssiavaimen generointi ja lähettäminen toisessa järjestelmässä. Tätä varten täytyy yrityksessä olla ohjelmoinni osaamista tai ostaa palvelu ulkoa.

  • Vilkkaalta räätälöidympi toteutus digitaalisien tuotteiden myyntiin voi toteutuksesta ja tarpeista riippuen olla mahdollista Vilkas Go ratkaisulla. Täältä löydät lisää tietoa Vilkas Go kaupoista: https://www.vilkas.fi/vilkas-go