Ristiinmyynti

Ristiinmyynti on ominaisuutena Now M, Now L sekä Now XL -kaupoissa.

Ristiinmyynti on yksinkertainen tapa lisätä myyntiä: kun kävijät kaupassasi katselevat tuotetta, heille näytetään myös muita tuotteita, jotka liittyvät siihen. Nämä voivat olla siihen kuuluvia tai vaihtoehtoisia tuotteita, jotka olet itse määritellyt.

Yksilöidyillä ristiinmyynneillä voit määrittää ristiinmyytävät tuotteet yksittäisille tuotteille kaupassasi.


Ristiinmyytävien tuotteiden tyypit

Lisätarvikkeet

Lisätarvikkeet ovat yleensä tuotteita, jotka ovat hyödyllisiä tai todella tarpeellisia, jotta voit käyttää päätuotetta. Määrittelemällä käytännöllisiä lisätarvikkeita tuotteillesi, voit estää asiakkaan mahdollisen turhautumisen: Ei ole mitään ärsyttävämpää, kun ostat uuden television ja huomaatkin pakkausta purkaessa, että elintärkeä kaapeli puuttuu.

Esimerkki lisätarvikkeesta: Jos asiakas haluaa ostaa taskulampun kaupastasi, voit laittaa tarvittavat paristot lisätarvikkeena esille.

Liittyvät tuotteet

Kuten jo nimikin sanoo, nämä tuotteet ovat käytännöllisiä täydennyksiä tuotteelle itselleen.

Esimerkki: Jos myyt ruskeita kenkiä, voit tarjota lisäksi ruskeaa vyötä.

Vaihtoehtoiset tuotteet

Vaihtoehtoiset tuotteet ovat erityisen kiinnostava malli ristiinmyymisestä. Ristiinmyydessä et mieti, että asiakas aikoo ostaa vain lisätuotteita, eikä tarkoitettua tuotetta. Sen sijaan voit näyttää tuotteita, joita asiakas voisi ostaa. Loogisesti ajateltuna: Täällä voit tarjota vain tuotteita, joita haluaisit asiakkaan ostavan, sen sijaan mitä hän on itse valinnut. Yleensä kun vaihtoehtoiset tuotteet ovat alkuperäistä tuotetta kalliimpia, niin tätä markkinointitapaa kutsutaan up-sellingiksi. Vaihtoehtoisten tuotteiden ei kuitenkaan tarvitse olla kalliimpia - voit myös markkinoida tuotteita, joissa on korkeampi voittomarginaali tai tuotteita, jotka haluat myydä niin nopeasti kuin mahdollista.


Kuinka määritellä tuotteet ristiinmyytäväksi?

1. Kaupan ylläpidon etusivulla, valitse Tuotteet ja Katsele tuotteita.

2. Taulukko näyttää yhteenvedon tuotteista kaupassasi. Valitse tuotteen tuotenumero muokataksesi sitä.

3. Valitse Ristiinmyynti

4. Taulukko näyttää tuotteet, jotka ovat tällä hetkellä asetettu ristiinmyytäväksi kyseiselle tuotteelle. Valitse Liitä tuotteet

5. Vasemmanpuoleisessa sarakkeessa, valitse tuotteet jotka haluat asettaa ristiinmyytäviksi tuotteiksi.

6. Kohdan Valitse tuotteet vastavuoroisesti alla voit valita, onko tuote, jolle juuri määrittelit ristiinmyytäviä tuotteita, myös näille tuotteille ristiinmyytävä tuote.

7. Valitse Käytä.

8. Lisävaihtoehdot-kohdasta voit lisätä otsikon ristiinmyyntialueelle. Tämä näytetään kaikkialla ristiinmyynnin alueilla kaupassasi.

9. Tallenna muutokset.