Tuotteet vaihtoehdoilla

Mitä vaihtoehtotuotteet ovat?

Tuotteet vaihtoehdoilla ovat samanlaisia tuotteita, jotka eroavat vain tiettyjen ominaisuuksien osalta. Esim. T-paita, jossa on eri värejä ja kokoja.

Vaihtoehtotuotteelle täytyy ensin määritellä päätuote, josta vaihtoehdot periytyvät. Tätä varten määrittele ominaisuudet (lisäkentät), jotka ovat erilasia vaihtoehdoissa - esim. värit ja koot.

Jokainen yhdistelmä päätuotetta ja vaihtoehtojen ominaisuuksia muodostaa oman tuotenumeron ja se voidaan tilata erikseen.

Esimerkiksi: Luo T-paita päätuotteena. Oleelliset ominaisuudet vaihtoehtoja varten ovat värit (musta, valkoinen) ja koot (S, M, L). Tällöin voit myydä seuraavia tuotteita.:

 • T-paita, Valkoinen S
 • T-paita, Valkoinen M
 • T-paita, Valkoinen L
 • T-paita, Musta S
 • T-paita, Musta M
 • T-paita, Musta L, Size L

Ennenkuin luot ensimmäisen vaihtoehtotuotteen, niin kannattaa tutustua miten tuotetyypit ja lisäkentät toimivat. Lisää tietoa saat artikkelista Tuotetyypit ja lisäkentät.

Kuinka luon uuden tuotteen vaihtoehdoilla?

Ensin sinun täytyy luoda yksittäinen tuote, mikä on kuvattu artikkelissa Tuotteiden hallinta. Tuotteen luomisen jälkeen tee seuraavasti:

1. Kaupan hallinnassa päävalikosta valitse Tuotteet ja sen jälkeen Katsele tuotteita

2. Taulukko näyttää yleiskatsauksen kaikista tuotteita kaupassasi. Valitse tuote jota haluat muokata napsauttamalla sen tuotenumeroa.

3. Valitse Vaihtoehdot.

4. Avustaja auttaa sinua luomaan erilaisia vaihtoehtoja tuotteelle. Valitse Käynnistä avustaja.

5. Valitse olemassa oleva tuotetyyppi tai luo uusi valitsemalla Tuotetyyppi asetuksesta Uusi tuotetyyppi. Tuotetyypit ovat vaihtoehtojen luomisen perustana. Tuotetyyppien avulla, samankaltaiset tuotteet (esim. urheiluvatteet) voidaan ryhmitellä samankaltaisiksi. Tuotetyyppi määrittelee yleisiä ominaisuuksia (esim. koko) ja niiden arvoja. (esim. M). Lisää tietoa saat lukemalla artikkelin Tuotetyypit ja lisäkentät.

6. Valitse enintään 3 ominaisuutta (lisäkenttää) luotaville vaihtoehdoille. Luo tarvittaessa uusia arvoja ja lisäkenttiä. Nämä lisätään valitulle tuotetyypille.

7. Valitse Seuraava.

8. Taulukko näyttää kaikki mahdolliset vaihtoehdot valituille lisäkentille ja niiden arvoille, jotka olet määritellyt. Vasemman puoleisessa sarakkeessa valitse kaikki vaihtoehtotuotteet, jotka haluat luoda. Tuottet, jotka näkyvät harmaana on jo lisätty kauppaan. Näitä ei voi olla valitsematta.

9. Valitse Valmis.

Valitsemasi vaihtoehtot on luotu.

Voit muokata niitä sen jälkeen lisää:

 • Vaihtoehdon kuvagallerian muokkaaminen: Vasemmassa sarakkeessa valitse ruksimalla yksi tai useampi vaihtoehto ja valitse Muokkaa kuvagalleriaa muokataksesi sen kuvia.
 • Muokkaa vaihtoehtoja taulukossa: Valitse vaihtoehdon nimi, hinta tai varastosaldo. Sen jälkeen saat muokattua sitä suoraan listasta. Napsauttamalla nuolta rivin lopussa pääset muokkaamaan muita tietoja, kuten alkuperäistä hintaa, toimituspainoa, tuotenumeroa tai viiteyksikköä.
 • Muuta tuotteiden näkyvyyttä kaupassasi: Valitse tuotteet ensimmäisestä sarakkeesta ja sen jälkeen valitse Näkyvyys napista muuttaaksesi näkyvyyttä.
 • Muokkaa kaikkien vaihtoehtojen asetuksia muuttamalla päätuotetta.: Valitse Yleinen ja tee muutokset.
 • Lisää uusia vaihtoehtoja: Valitse Käynnistä avustaja yläpuolella olevasta laatikosta.

Jos poistat päätuotteen, niin kaikki sen vaihtoehdot myös poistuu.

Tuotteen vaihtoehdoille ei voi tehdä omia vaihtoehtotuotteita

Jos lisäkenttä poistetaan, niin mitään tuotteiden tietoja näissä lisäkentissä ei enää voi muokata.

Heti kun vaihtoehtotuote on olemassa, niin tuotteen tuotetyyppiä ei voi vaihtaa.

Jos määrittelet varastosaldon päätuotteelle, niin se tulee oletuksena kaikille sen vaihtoehdoille. Voit ylläpitää varastosaldoa erikseen jokaiselle vaihtoehdolle. Saat tehtyä sen valitsemalla Tuotteet ja sen jälkeen Katsele tuotteita päävalikosta, valitsemalla tuotenumeron, siirtymällä vaihtoehtoihin ja vaihtoehtojen listasta napsauttamalla vaihtoehdon varastosaldoa, jonka jälkeen sitä voi muokata. Voit määritellä vähimmäissaldon päätuotteessa. Lisää tietoa löytyy artikkelista Varastosaldo / vähimmäissaldo.