Tuotteiden hallinta

Valitse kauppasi hallinnassa päävalikosta Tuotteet ja sitten Katsele tuotteita. Taulukosta näet yleiskatsauksen kaikista kauppasi tuotteista. Muokataksesi tuotetta napsauta sen tuotenumeroa.


Tuotteen lisääminen

Jokainen kauppasi tuote täytyy liittää vähintään yhteen tuoteryhmään, koska muuten tuote ei ole näkyvissä kaupassasi. Jos et ole luonut vielä yhtään tuoteryhmiä, tee niitä ensin. Voit lukea lisää tästä aiheesta artikkelista Tuoteryhmien hallinta.

Valitse kauppasi hallinnassa päävalikosta Tuotteet ja sitten Katsele tuotteita.

Valitse +Lisää lisätäksesi uuden tuotteen. Seuraavalla sivulla voit muokata kaikkia tämän tuotteen tietoja. Sinun ei tarvitse täyttää kaikkia kenttiä. Tallenna lopuksi.


Tuotetiedot

Yleinen

Tuotteen nimi

Kaupan tuotteen nimi.

Tuote näkyvissä kaupassa

Piilossa oleva tuote ei näy kaupassa. Tuotteen sivulle pääsee suoraan sen URL-osoitteella, mutta tuotetta ei voi ostaa.

Kuvaus

Kuvaus näytetään tuotesivulla.

Haun avainsanat

Käytä hakusanoja lisätäksesi tuotteelle hakutermejä, jotka toimivat kaupan haussa. Erottele useat hakusanat pilkuilla. Hakusanojen lisäämisen jälkeen kestää jonkin aikaa ennen kuin nämä toimivat kaupan asiakaspuolen haussa.

Kuvat ja videot

Asialliset tuotekuvat ovat tärkeitä kauppasi menestymisessä. Tuotekuvia näytetään eri paikoissa kaupassasi – esimerkiksi tuotesivulla ja tuoteryhmien tuotelistauksissa.

Tuotekuvien koon tulisi olla vähintään 1100 x 1100 pikseliä, ja niiden kuvasuhteen tulisi olla keskenään sama (neliö, vaaka tai pysty). Kuvien taustat tulisi poistaa (syvätä) ja niillä tulisi olla selkeä valkoinen tausta kaupassasi.

Yleisesti ottaen mitä tarkempi resoluutio ladatussa kuvassa on, sitä paremmalta kuva näyttää, kun sitä suurennetaan tai katsotaan korkean tarkkuuden laitteilla.

Voit myös lisätä tuotteelle yhden tuotevideon. Löydät lisää tietoa aiheesta artikkelista Tuotevideot.


Hinta

Listahinta

Tuotteen hinta kaupassasi.

Veroluokka

Tällä määrittelet tuotteesi veroluokan.

Alkuperäinen hinta

Voit käytää alkuperäistä hintaa määrittämään tuotteen vanhan hinnan alennusta näyttämään, tai voit käyttää sitä valmistajan OVH-hinnan näyttämiseen.

Viiteyksikkö

Viiteyksikkö antaa asiakkaalle mahdollisuuden vertailla tuotteiden hintoja keskenään, vaikka pakkauskoko olisi eri. Esimerkiksi 1 kg: 14,90 €. Syötä viiteyksikkö yksikköhinnan laskentaa varten.

Yksikköä tuotteessa

Syötä tuotteessa oleva määrä, esim. 0,2 kg. Kauppasi laskee yksikköhinnan automaattisesti annetulle viiteyksikölle.

Tuoteryhmät

Jokaisen tuotteen täytyy olla yhdessä tai useammassa tuoteryhmässä. Voit lukea lisää tuoteryhmistä artikkelista Tuoteryhmien hallinta.


Toimitus

Toimitusaika

Toimitusaika näytetään tuotteen saatavuuden kohdalla kaupassasi.

Toimituspaino

Tätä tietoa käytetään painoon perustuvien toimituskulujen laskentaan. Muista, että toimituspaino koostuu tuotteen ja pakkauksen painoista.

Mahdolliset toimitustavat

Toimitustavat voidaan erikseen määritellä tai muuttaa tuotteelle. Löydät lisää tietoa tästä artikkelista Toimitustavat.

Mitat

Tässä voit määritellä tuotteelle pituuden, korkeuden ja leveyden millimetreinä.


Valmistaja

Valmistaja

Tuotteen valmistaja tai brändi.

Valmistajan tuotenumero

Tässä voit lisätä tuotteen valmistajan tuotenumeron.


Varastotiedot

Tuotenumero

Sisäinen tuotenumero tuotteelle.

Tuotekoodi esim. EAN

Tuotekoodit, kuten EAN, UPC tai ISBN. Tätä tuotekoodia ei näytetä kaupassa, mutta sitä voidaan käyttää kaupan asiakaspuolen haussa. Yhdistetyt järjestelmät, kuten tuoteportaalit, käyttävät tuotekoodia. Tuotekoodin syöttämisen jälkeen on jonkin verran viivettä ennen kuin sitä voidaan käyttää kaupan asiakaspuolen haussa.

Varastosaldo

Varastosaldo kertoo kuinka monta tuotteita on vielä varastossa. Voit määritellä oman varastosaldon jokaiselle kauppasi tuotteelle.

Kun kauppaan tulee tilauksia, päivittyy verkkokaupassasi varastosaldo automaattisesti. Jos olet esim. määritellyt 15 kpl varastosaldoksi tuotteelle ja tuotetta ostetaan kolme kertaa, niin tuotteen varastosaldo on sen jälkeen 12 kpl.

Varastosaldo antaa yleisnäkymän varastollesi ja sen lisäksi se kertoo saatavuudesta. Esim. jos tuotteen varastosaldo on 0, niin tuote on loppuunmyyty.

Löydät lisää tietoa artikkelista Varastosaldo/vähimmäissaldo.

Vähimmäissaldo

Jos tuotten varasstosaldo on alle vähimmäissaldon, tuotteen saatavuuden teksti ja näkymä muuttuu. Löydät lisää tietoa artikkelista Varastosaldo/vähimmäissaldo.


Muut tiedot

Keskeiset ominaisuudet

Tämä teksti näytetään viimeisessä ostoprosessin vaiheessa tuotteen nimen ja valmistajan lisäksi. Huomioi, että joissain maissa keskeiset ominaisuudet ovat lain vaatimuksia.

Tuotteen tietoarkki

Tähän voit ladata tuotteen tietoarkin, jos se esim. tarvitaan lain mukaan tuotteelle.

Energiamerkintä

Voit ladata energiamerkinnän tähän. Joissain maissa tämä on lain mukaan pakollinen tieto. Sen jälkeen voit valita energiatehokkuuden.

Lisäkentät

Tuotetyyppi

Tässä voit valita tuotteen tuotetyypin. Lisää tietoa saat lukemalla artikkelin Tuotetyypit ja lisäkentät. Tuotetyyppi määrittelee, mitä lisäkenttiä näytetään. Tuotetyypin valitsemisen jälkeen täytyy tallentaa ennen kuin pääsee muokkaamaan lisäkenttiä.


Hakukonesyöte

Sivun otsikko

Sivun otsikko näkyy selaimen välilehdellä, ja on se on myös tärkeä linkki hakukonenäkyvyydessä. Usein tähän tulee kaupan nimi, sivun nimi ja lisäksi kuvaavia hakusanoja.

Metakuvaus

Lisää tähän lyhyt ja oleellinen teksti kuvaamaan sivua. Tämä teksti näkyy hakukoneiden, kuten Googlen, tuloksissa haun kuvauksena ja se voi houkutella lisää kävijöitä kauppaasi.