Hakusuodatus (faceted search)

Tehdäksesi tuotteiden löytämisen helpommaksi kaupassasi voit käyttää hakusuodattimia. Nämä suodattimet näkyvät hakutulossivulla ja voit antaa asiakkaillesi mahdollisuuden suodattaa tuloksia lisää haussa.

Hakusuodatuksen asetukset

  1. Kauppasi hallinnassa valitse päävalikosta Asetukset ja sitten Hae.
  2. Kohdan Käytä hakusuodattimia alla voit valita annetaanko asiakkaillesi mahdollisuus käyttää hakusuodatusta. .
  3. Kun valitset Kyllä, niin voit sen jälkeen määritellä lisää asetuksia. Osa suodattimista on jo määritelty valmiiksi, kuten tuoteryhmä ja hinta-haarukka. Voit ottaa näitä suodattimia pois päältä valinnalla Käytä kaupan haussa.
  4. Tuotetyypin lisäkentät, jotka ovat tehty tyypillä Esimääritelty teksti voidaan käyttää myös tuotehaussa. Kohdassa Tuotemääritteet voit valita mitkä näustä lisäkentistä on saatavilla hakusuodattimina. Löydät lisää tietoa tuotetyypeistä artikkelissa Tuotetyypit ja lisäkentät.
  5. Tallenna muutokset.

Haun asetukset

Haun asetukset löytyvät kaupan hallinnassa päävalikosta kohdasta Asetukset > Hae. Tältä sivulta voit valita mitä tuotteiden ominaisuuksia käytetään hakusuodatuksessa. Valinnat tehdään jokaiselle tuotetyypille erikseen, että käytetäänkö sen lisäkenttiä kauoan haussa suodattimena.

Kaupan asiakaspuolelta haettaessa esimerkiksi sanalla "paita", niin se tulee haun arvoksi hakusuodatukseen.

Jos listauksen tuotteilla on samoja ominaisuuksia, kuten "koko" ja "väri", niin napsauttamalla Suodatin nappia löytyy nämä valinnat myös hakusuodatuksesta.

Hakusuodatusta ei saa lisättyä suoraan tuoteryhmänäkymään, vaan se on osa tuotehakua ja löytyy vasta kun kaupasta haetaan tuotteita.