SSL / TLS salaus kaupassasi

SSL (toiselta nimeltään TLS) on lyhenne sanoista Secure Sockets Layer ja viittaa internetin salaustekniikkaan. SSL salaus takaa, että tiedonsiirtoa käyttäjän selaimen ja palvelimen välillä ei pääse kolmannet osapuolet lukemaan. SSL avulla tiedonsiirto internetissä on suojattu siten, että muut eivät pääse siihen käsiksi.

Kun tehdään ostoksia internetissä, niin arkaluonteista tietoa, kuten luottokortin numeroita siirretään käyttäjän selaimen ja palvelimen välillä. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että SSL salaus on käytössä.

SSL salaus tuo myös useita muita etuja. Esimerkiksi monet käyttäjät kiinnittävät huomiota siihen, että tarjoaako sivusto SSL salausta vai ei. Lisäksi SSL salaus vaikuttaa Googlen hakukonenäkyvyyden pisteytykseen ja sillä voi olla postiivinen vaikutus verkkokauppasi hakukoneoptimointiin.

Mitä minun tarvitsee tietää kauppani SSL salauksesta?

Sinun ei tarvitse huolehtia kauppasi SSL suojauksesta. Kaupan sivut, ostoprosessi ja kaikki alasivut on oletuksena suojattu SSL salauksella. Tämän näkee myös siitä, että kaupan sivujen osoitteet alkavat https:// eikä http://.

Kun vaihdat kauppasi domainin, niin tälle osoitteelle anotaan automaattisesti uusi SSL-sertifikaatti. Sen saamisessa on viivettä yleensä puolesta tunnista tuntiin, jona aikana selaimet antavat "ei turvallinen" huomautuksia sivuilla.