Tiedon tuominen (import)

Löydät enemmän tietoa tuonnista ja viennistä artikkelissa Tiedon tuonti ja vienti - yleistä. Enemmän tietoa tuotteiden kuvien tuonnista löydät artikkelista Tuotekuvien tuonti.

Voit tuoda kauppaasi takaisin ne tiedot, jotka olet vienyt kaupastasi ja muokannut CSV-tiedostossa. Tämän prosessin aikana kaikki muutetut tiedot siirretään kauppasi tietokantaan. Lisää tietoa CSV-tiedoston muokkaamiseen saat lukemalla Viedyn tiedon muokkaaminen.

Ennenkuin tuot kauppaan tiedoston, jossa on suuri määrä tietueita, niin suosittelemme testaamaan tuomista vain yhdellä tai muutamalla rivillä tietoa.

Kaikki tuonnit tapahtuu omalla vastuulla. Jos tuot kauppaan viallisen tiedoston, niin on mahdollista, että jotain tietoa menetetään kaupassasi.

Kuinka tuon kauppaan vientitiedoston?

1. Kaupan hallinnassa valitse Asetukset päävalikosta ja sen jälkeen valitse Tuonti ja vienti.

2. Valitse Tuo.

3. Valitse Tietojen tuonti valikosta minkälaista tietoa haluat tuoda.

4. Valitse kohdasta Lisää vaihtoehtoja samat asetukset kuin mitä valitsin viedessä vientitiedostoa.

5. Napsauta kentän CSV-tuontitiedosto vieressä olevaa Valitse tiedosto -nappia. Tuontitiedoston enimmäiskoko on kerrottu kentän alapuolella.

6. Valitse tiedosto koneeltasi ja lataa se kauppaan.

7. Tämä välivaihe on merkityksellinen ainoastaan jos haluat ladata kuvia tuotteille: Napsauta kentän Kuva-arkisto (.ZIP-tiedostomuoto) vieressä olevaa Valitse tiedosto nappia. Valitse tiedosto koneeltasi ja lataa se kauppaan. Löydät lisää tietoa tästä artikkelissa Tuotekuvien tuonti.

8. Valitse Tuo.

Tiedosto tuodaan nyt kauppaan. Näet viestin tuonnin etenemisestä ja mahdolliset virheilmoitukset. Enimmillään 100 virheviestiä näytetään. Jos tietojen tuonti ei onnistunut, kannattaa tarkastella artikkelista Viedyn tiedon muokkaaminen löytyviä ohjeita.

Et voi tuoda kauppaan kytkytuotteita, räätälöityjä tuotteita tai ladattavia tuotteita.

Tuotetyypit voivat pitää sisällään vain Teksti ja Esimääritelty teksti tyyppisiä määritteitä eli lisäkenttiä.