Klarna Checkout

Klarna Checkout maksupalvelulla kuluttaja voi maksaa verkkomaksulla tai luottokortilla ja luottotarkistuksen läpäistyään hän voi valita myös laskun tai osamaksun maksutavakseen. Yrityksenä tunnistautuessa maksutapoina on valittavissa lasku tai luottokortti.

Vilkas verkkokaupoissa Klarna Checkout löytyy jo valmiiksi lisättynä ja se täytyy vain aktivoida sen jälkeen kun kaupasta on tehty sopimus.

Huomaa! Mikäli myyt tuotteita, jotka koskevat seuraavia tuoteryhmiä: tupakkatuotteet, lääkkeet, matkustaminen, palvelut tai myynti markkinapaikan kautta, niin voi olla, että Klarna ei suostu tekemään sopimusta kaupallesi. Näiden osalta kannattaa varmistaa asia suoraan Klarnan myyntiosaston kanssa ennen kuin ottaa palvelua käyttöön.

Lähde: https://www.klarna.com/fi/yritys/kauppiastuki/onko-rajoitettua-mita-tuotteita-voin-myyda-klarnan-kautta/

Kaupan hallinnassa päävalikosta Asetukset > Maksu löytyy kaupan maksutavat ja alempana listassa näkyy Klarna Checkout maksutapa.

Klarna Checkout aktivointi

Klarna Checkoutin aktivoin on kaksivaiheinen. Ensin rekisteröidytään ja annetaan alustavat tiedot. Tällöin saadaan maksutapa toimintaan. Sitten ensimmäisen onnistuneen maksun jälkeen Klarna kysyy kaupan makstuavan kautta lisätietoja ja näiden käsittelyn jälkeen palvelu aktivointuu täysin.

Palvelun aktivointi vaihe 1

Kun kohdassa Asetukset > Maksu maksutapojen listasta avaa Klarna Checkout maksutavan ja siirtyy sen Asetukset sivulle, niin ensimmäisellä kerralla siellä avautuu lomake yhteystiedoille, jonka täyttämällä saa lähetettyä aktivointipyynnön Klarnalle.

Tällöin Klarna palauttaa tunnukset maksutavalle ja maksutavan pitäisi olla toiminnassa ottamaan maksuja vastaan. Tämä kannattaa testata kaupan asiakaspuolelta, että tilausprosessissa avautuu Klarna Checkoutin lomake normaalisti.

Palvelun aktivointi vaihe 2

Kun Klarna Checkoutin läpi menee ensimäinen aktivoitu maksu eli transaktio, niin Klarna Checkoutin aktivoinnin toinen vaihe etenee. Sen jälkeen kannattaa avata Klarna Checkout maksutan Asetukset sivulla olevasta Avaa lomake linkistä Klarnan widget, jossa Klarna kertoo Klarna Checkoutin aktivoinnin tilanteen ja Klarna kysyy siellä olevalla lomakkeella lisää tietoja.

Jos Avaa lomake linkistä ei näy Klarnan kyselylomaketta, niin kannattaa tarkistaa se muutaman päivän päästä uudelleen.

Kun vaihe 2 on suoritettu ja Klarna on käsitellyt sen, niin Klarna voi tilittää maksut kauppiaan tilille ja kauppiaalla pitäisi olla tunnukset Klarna Merchant portaaliin.

Jos Klarnan aktivoinnissa on ongelmaa, niin ole yhteydessä tukeen tuki@vilkas.fi.

Klarna Checkout maksutavan käyttö

Klarna Checkout maksutapa tarjoaa asiakkaalle yleisimmin käytetyt maksutavat. Suomessa maksutapoina kuuttajille ovat lasku, verkkopankit ja luottokortit. Yrityksille Klarna tarjoaa maksutavoiksi laskua tai luottokorttia. Jos asiakas ei läpäise Klarnan luottotarkistusta, niin hänen maksaminen ei jää siihen, vaan hänelle tarjotaan tässä tapauksessa vain rajoitetummin eri maksutapoja.

Kun kauppaan tulee Klarna Checkoutilla maksettu tilaus, niin Klarna on hyväksynyt maksun. Kauppiaan täytyy vielä manuaalisesti aktivoida maksu kun hän siirtää tilauksen toimitukseen. Oletuksena tämä on linkitetty tilauksen tiloihin Toimituksessa ja Toimitettu.

Kun tilauksen asettaa esim. Toimituksessa tilaan, niin Klarnan maksu aktivoituu samalla myös.

Maksun saa aktivoitua myös tilauksen maksutavan välilehdeltä ja Klarnan omasta hallinnasta.

Klarna Checkout maksutavan asetukset

Klarna Checkoutin maksutavalle on myös asetuksia, joilla voidaan muuttaa sen toimintaa tietyiltä osin. Asetukset Löytyvät kaupan hallinnassa kohdasta Asetukset > Maksu > [avaa Klarna Checkout] > Asetukset.

Aktivoi tilaus - Voit valita mitkä tilat aktivoivat Klarnan maksun. Oletuksena valittuna on Toimituksessa ja Toimitettu tilat.

Näytä laajemmat tilaustiedot maksun yhteydessä - Voit valita näytetäänkö laajempia tilaustietoja maksun yhteydessä.

Salli erillinen toimitusosoite - Voit valita sallitaanko erillinen toimitusosoite vai onko maksajan osoite aina sama kuin toimitusosoite.

Automaattinen lähetyslistan luonti - Voit valita luodaanko lähetyslista heti tilauksen muodostuessa.

Kansallinen henkilötunnus pakollinen - Voit valita onko kansallinen henkilötunnus pakollinen.

Asiakastyyppi - Voit valita tarjotaanko tunnistautumista kuluttajille ja/tai yrityksille ja kumpi on oletuksena.

Käyttöehdot - Valitse sivu, jossa kaupan käyttöehdot ovat luettavissa.

Peruutusehdot - Valitse sivu, josa kaupan peruutusehdot ovat luettavissa.

Jatka ostoksia painikkeen teksti - Voit muuttaa Jatka ostoksia napin tekstin.

Ehtojen lisäteksti - Voit kirjoittaa lisätekstiä Ehtoihin liittyen, joka näkyy Klarna Checkoutin maksulomakkeella.